Despre mine

Eu sunt Minodora Cotea, medic specialist endocrinolog, pasionată de nutriție și iubitoare de sport, dornică de a învăța mereu ceva nou și de a împărtăși și altora din experiența mea. Prietenii îmi spun Mino și îmi doresc ca voi cititorii să-mi deveniți prieteni de unde și numele acestui blog.

Am absolvit facultatea de Medicină Generală în anul 2013 iar din ianuarie 2014 am început să lucrez ca medic rezident endocrinolog pe secția de Endocrinologie, diabet, nutriție și boli metabolice la Spitalul Elias, București. În noiembrie 2017 am devenit medic specialist endocrinolog.

În timpul rezidențiatului am lucrat și ca medic nutriționist și am întâlnit pacienți cu probleme de greutate pe care i-am ajutat să slăbească și i-am învățat cum să mănânce sănătos și să facă mișcare.

În prezent lucrez ca medic specialist endocrinolog la Clinica Medicum, în București. În cadrul acestor clinici ofer consultații de endocrinologie, ecografie tiroidiană și pachete personalizate de nutriție pentru slăbit.

Pasiunea pentru nutriție am descoperit-o pe parcursul facultății când am înțeles cât de mult ne poate influența starea de sănătate ceea ce mâncăm și că prevenția bolilor este cel mai bun tratament.

Tot în aceeași perioadă am început să practic constant aerobicul experimentând pe propria piele efectele pozitive ale sportului asupra stării de bine a corpului și a minții. Atunci am descoperit că pentru a face față cu succes stressului și oboselii din timpul sesiunii e nevoie de o porție consistentă de sport. Mișcarea aduce cu ea sănătate și voie bună.

Din aceste pasiuni s-a născut blogul de față în care voi aduna articole cât mai noi și interesante despre sănătate, în special endocrinologie, nutriție, și sport.

Într-o lume în continuă schimbare, în care viteza a pus stăpânire pe acțiunile și gândurile noastre, fiecare articol vine să rupă 10 minute din timpul vostru pentru a vă aminti că înainte de toate sănătatea este cea mai mare bogăție pe care o avem.

Printre rândurile acestui blog veți găsiți sfaturi utile pentru ca voi și oamenii dragi vouă să aveți o viață mai frumoasă, mai sănătoasă și mai liniștită.